Gyakori kérdések

Mikor lehet érkezni és mikor kell elhagyni a szállást?

Ez előzetes egyeztetés kérdése. Ha nincs szoros turnusváltás, akkor nem szükséges 11:00-kor elhagyni a szállást. Érkezni a megbeszélt napon egyeztetés szerint bármikor lehet.

Hány fő fér el a vendégházban?

Vendégházunk 14 fő részére biztosít kényelmes szálláshelyet. 

Fizethetünk SZÉP kártyával?

Igen, elfogadjuk mindhárom szolgáltató SZÉP kártyáját.

Facebook

Alföldi gasztrokalandok

 

Alföldi gasztrokalandok

Az alföldi pásztorok életében fontos szerepet játszott a juhhús. Ez egészen addig így volt, míg a merinói juh tenyésztése ki nem szorította a sokkal ízletesebb húsú magyar birkát.

Marhahúsból jóval kevesebbet fogyasztottak eleink, mint azt a mindenkori állatállomány nagyságából feltételezhetnénk. A legfontosabb magyar néptáplálék a sertéshús volt. A disznóhús jelentette a család egész évi zsír-, szalonna- és kolbászszükségletét. Az esztendő egyik legfontosabb eseménye a disznóvágás volt, amire legtöbb helyen karácsony előtt került sor. A sertés leölését és feldolgozását a hentes, vagy a disznóvágáshoz értő parasztember, a böllér végezte. „A sertészsír használata a magyar konyha egyik jellegzetessége. 

vissza