Csikós vendégház
Meghitt pihenés páratlan környezetben a Hortobágy szívében
Meghitt pihenés páratlan környezetben a Hortobágy szívében
Az alföldi pásztorok életében fontos szerepet játszott a juhhús. Ez egészen addig így volt, míg a merinói juh tenyésztése ki nem szorította a sokkal ízletesebb húsú magyar birkát.
Marhahúsból jóval kevesebbet fogyasztottak eleink, mint azt a mindenkori állatállomány nagyságából feltételezhetnénk. A legfontosabb magyar néptáplálék a sertéshús volt. A disznóhús jelentette a család egész évi zsír-, szalonna- és kolbászszükségletét. Az esztendő egyik legfontosabb eseménye a disznóvágás volt, amire legtöbb helyen karácsony előtt került sor. A sertés leölését és feldolgozását a hentes, vagy a disznóvágáshoz értő parasztember, a böllér végezte. „A sertészsír használata a magyar konyha egyik jellegzetessége.
Üzemeltető:
Cég megnevezése
Székhely:
Cég székhelye
Iroda:
Cég irodájának címe
Adószám:
00000000-0-00
Telefon:
+36/46-200-400
Fax:
+36/46/416-426
E-mail:
pelda@pelda.hu
Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig:
8.00 - 16.00
Honlapunk cookie-kat használ, hogy tároljuk a honlapunkon tett lépéseit, továbbá statisztikákat készíthessünk és fejleszthessük szolgáltatásainkat, és marketing tevékenységünket. Ha tovább használja honlapunkat azzal hozzájárul a cookie-k használatához.